SAMBUTAN PROGRAM “JOM BACA BERSAMA UNTUK 10 MINIT” PERINGKAT UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA

24 April 2019  Perpustakaan Jeneral Tun Ibrahim (PJTI) telah menganjurkan sambutan program "Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit" peringkat Universiti Pertahanan Nasional Malaysia sekitar jam 11.00 pagi  hingga 11.10 pagi di FPJB masing-masing.

Justeru itu, staf Pusat Teknologi Maklumat dan Komunikasi (PTMK) turut sama menjayakan program tersebut  dengan mengadakan pembacaan selama 10 minit di ruangan lobi PTMK.

Program ini merupakan usahasama Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) dan Persatuan Pustakawan Malaysia (PPM) yang diadakan setiap tahun bersempena sambutan Hari Buku dan Hakcipta Sedunia yang disambut 23 April setiap tahun. Program ini merupakan salah satu usaha menggalakkan budaya membaca di kalangan rakyat Malaysia bagi melahirkan masyarakat yang berilmu pengetahuan. Program ini akan dijalankan secara serentak di seluruh negara.