MYREN-X berkelajuan 100 Gbps dilancar

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib telah melancarkan infrastruktur siber jalur lebar berkelajuan tinggi 100 Gigabit sesaat (Gbps) Malaysian Research and Education Network (MYREN-X).

Leadership Symposium 2017

Seramai 2 orang staf PTMK telah menghadiri simposium kepimpinan anjuran Kursi Kepimpinan UPNM di Royale Chulan Hotel Kuala Lumpur pada 6 September 2017 lalu.

Simposium ini menggarap pengalaman-pengalaman para penyampai(keynote speakers) dalam arena kepimpinan strategik.

Hari Pendaftaran Pelajar Program Sarjana Muda Sesi Akademik 2017/2018

Seramai 848 orang pelajar baharu telah mendaftar di UPNM bagi Program Sarjana Muda Sesi Akademik 2017/2018 . Pendaftaran Pelajar ini berlangsung di Dewan Tun Templer dan ianya merupakan program usahasama PTMK, Bahagian Pembangunan Akademik, Fakulti dan Pusat-pusat.

Majlis Qurban dan Aqiqah Peringkat UPNM 2017M/1438H

Pada 4 September 2017 yang lalu, Pusat Islam, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) telah mengadakan Majlis Qurban dan Aqiqah Peringkat UPNM 2017M/1438H sempena menyambut Hari Raya Aidiladha tahun ini. Sebanyak 10 ekor lembu, 2 ekor kerbau dan 3 ekor kambing telah dikorbankan

Latihan Information Security Management System (ISMS) Implementation

Pada 22-25 Ogos 2017 yang lalu, dua orang staf PTMK telah menghadiri Latihan ISMS Implementation. Latihan ini merupakan salah satu latihan di bawah program Pembangunan Keselamatan Siber Sektor Awam melalui Projek RMK-11 yang bertujuan untuk membolehkan agensi mengukur tahap ketersediaan dan inisiatif dalam tadbir urus, pengurusan risiko dan pematuhan keselamatan maklumat. Program telah berlangsung di CyberSecurity Malaysia.